torsdag 20 januari 2011

Tankar och ideér blandas och blir snart en plan.

Nu ska vi börja fundera på färger och material i nya huset. Eftersom jag är lite trött på det helvita och tycker att industristilen är fräck så blir det nog en blandning av colonialt och industri med lantlig touch. Nougat,beige,grått med inslag av brunt och grått. Köket blir helt nytt i en en utbyggnad på huset på 30 m2 med känsla av  glasveranda men fullhöjd och öppet upp i nock...jag vill ha rymd och ljus.


Har precis som Helena Skarp en förkärlek till Verandor.
Bild från hennes blogg

På önskelistan står Skafferi,Vitrin, Svart smeg kyl, köksö i sotgrått med vitkalkad ek som skiva gärna en huggkubb, skåp i vitgrått med svart granitskiva och ilvespis i antracit...smegs snygga fläkt. till sist vill vi ha en diskmaskin i arbetshöjd som vi haft i alla kök de senaste 10 åren ( supersmart ) . Väggarna blir träpanel och golvet vacker klinker...alt ett kalkstensgolv i beige-grå toner men prislappen får avgöra.det är ju 30 m2.

Ett Skafferi !





Jag har haft kök på 45m2 och kök på ca 30m2 min erfarenhet är att det blir mysigare i lite mindre men ändå relativt stort och eftersom vi ska ha öppet upp i nock och mkt fönster så får det inte bli som en ocean.....